Under rådande omständigheter 2020!

Dessvärre så kommer inte cykelfesten i Nybro att hållas enligt tradition i Maj månad.

Det rådande läget med Covid-19 viruset gör att vi i festkommittén inte anser att cykelfesten är ett lyckat koncept för våren 2020. 

Vi titta på alternativet att flytta på cykelfesten till ett senare datum i höst.

Vi ber om er förståelse för festkommitténs beslut och ger självklart alla som redan betalat in anmälningsavgiften pengarna tillbaka.

:// Festkommittén 2020

 

Koncept 2020

Även i år har vi valt att skicka ut guldbiljetter till 50 utvalda par. De lyckliga innehavarna av dessa guldbiljetter får i sin tur bjuda med sig två valfria par som de önskar som deltagare på festen. 

Nybro Cykelfest låter kul, hur anmäler vi oss?

Har ni fått en guldbiljett eller blivit inbjudna av era bekanta, så sker anmälan genom att ni betalar in anmälningsavgiften till BG-nummer 225-3839. Uppge er e-postadress som referens.  Ni kan även Swisha anmälningsavgiften till oss på telefonnummer: 123 059 46 63,  skriv ”NCF” samt er e-postadress som meddelande. 

Det kostar 200 SEK per person för ”vanliga” åkare och 450 SEK per friåkare.

Inom ca en vecka får ni ett anmälningsformulär till mailen ni uppgav vid betalning. Mailet är en bekräftelse på att er anmälan är registrerad. I formuläret får ni uppge namn, adress, mobilnr och ev. allergier. 

Observera att vi bara har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

Det är först efter vi erhållit din betalning som din plats på Nybro Cykelfest är garanterad.

Hur går Nybro Cykelfest till, vi har aldrig varit med tidigare?

Genom ert deltagande följer så klart vissa förpliktelser. Ni förväntas stå för en av rätterna i kvällens trerätters middag samt tillhörande dryck. I god tid innan festen kommer vi meddela vilken rätt som ni tilldelats, såklart även om det finns några allergier bland era gäster.

Förvänta er att ni totalt blir 6-8 personer som närvarar på middagen (värdparet/värden inkluderat).

På en bestämd tid kommer samtliga av Nybro Cykelfests deltagare att samlas på en än så länge hemlig plats. Det är här ni anmäler er ankomst, får välkomstbubbel, erhåller det ”hemliga kuvertet” och kanske köper en lott i dryckeslotteriet. Kuvertet är nyckeln till framgång, det är här ni får er karta och hålltider för kvällen.

Efter att ni sedan cyklat Nybro runt i jakten på förrätt, varmrätt, nya vänner och dessert samlas vi sedan allihopa för gemensam efterfest. Baren kommer vara välfylld, underhållningen i världsklass och dansgolvet skinande blankt. Sen partajar vi på så länge vi orkar!

Kan jag vara med fast jag inte bor i Nybro?

Ett antal av festens deltagare är så kallade ”friåkare” och förväntas inte stå för någon rätt under kvällen. Man kanske bor utanför stadens cykelbara avstånd eller agerar hemvändare för en kväll, men givetvis är ni välkomna!

”Friåkare” anmäler sin önskan om att vara med precis som alla andra, dock kommer vi ju se ganska tydligt att er adress ligger ”way-off”. Till skillnad mot övriga deltagare är anmälningsavgiften något högre.

Är ni osäkra ändå gör ni lättast i att kontakta oss via mail ( info@nybrocykelfest.se ) så hjälper vi er tillrätta!

Vad förväntas jag servera mina gäster?

Ingen kräver något extra utav värdparet/värden, nivån ska hållas lagom, detta gäller mat så väl som dryck.

Hela tanken med festen är att det ska vara roligt, man skall lära känna nya människor under trevliga förhållanden helt enkelt. Det är alltså ingen matlagningstävling á la ”Halvåtta hos mig”.

Alla ska kunna delta och njuta av att vara såväl värd som gäst!

Ett tips från coachen kan vara att ni intar måttligt av både mat och dryck under kvällen!

Jag är allergisk, kan jag vara med ändå?

Självklart! Det enda ni behöver göra är att notera detta vid er anmälan. Skulle ni av någon oförklarlig anledning missa detta vid anmälan är det jätteviktigt att vi meddelas detta av er så snart som möjligt.

De värdpar du kommer få besöka under kvällen kommer få reda på eventuella allergier i samband med att man tilldelas rätt.

Övrigt bra att tänka på?

  • Respektera tidsschemat!
    • Anslagna hålltider för kvällen bygger på att ALLA tar sitt ansvar, både i respekt mot värdparen samt att planerade aktiviteter ska hinnas med.
  • Kläder efter väder är ett bra motto!
  • Den mobiltelefon vars nummer ni uppgav på anmälningsformuläret kan visa sig vara oumbärlig om något problem uppstår.
  • Ett fungerande cykellyse uppskattas av lagens långa arm
  • En välsmord kedja av partnern ni cyklar med
  • Sist men inte minst, ett riktigt gott humör!